Stevia sötningsmedel ger alla möjlighet att njuta av godis
Jag startar med Stevia sötningsmedel för att så mycket människor har dålig erfarenhet av det naturliga sötningsmedlet Stevia. Det har bismak, smakar illa alternativt smakar lakrits. Hur mycekt man än sötar blir det inte sött.
Detta beror på en enda sak – dålig kvalitet. När företagten köper Stevia så kostar det som rent pulver mellan några hundra kronor och flera tusen kronor. Det har begränsad löslighet i vatten.
Bara ett fåtal växtvarianter smakar gott – men kostar i så fall tusentals kronor per kg. Ofta är minimibeställningen så stor att små bolag ej har råd. Endast ett fåtal leverantörer – mindre än en handfull – ligger i spetsen och äger växtvarianter som ger en välsmakande sötman. De flesta Steviasäljare vet inte ens vilka dessa bolag är.
Resultatet utav detta är att 98% av alla stevia som säljas är den billiga Stevian av låg kvalitet.
Den som vill smaka en premium kvalité Stevia kan anskaffa Stevia sötningsmedel på denna länk.
Stevia sötningsmedel är bra allmän målgrupper som vill undvika kolhydrater/kolhydrater/blodsockerpåverkan eftersom det varken innehåller kolhydrater eller några som helst kalorier.
Stevia sötningsmedel är ett ypperligt val för den som inte vill kapitulera godis men gärna undviker alla de dåliga påföljderna som strösocker för med sig. Att ämna hålla sej ifrån strösocker är vanligt och är ur fler än en motiv.
Sockersjuka är en åkomma som i själva verket består av flera annorlunda varianter, men framförallt av ett par olika typer som enkelt nog heter art 1 samt typ 2 diabetes. Det latinska namnet för sockersjuka är diabetes mellitus som betyder något i stil med «det som håller genom med smak av honung». Tidigare kallade man diabetes för sockersjuka, ett term som somliga ännu använder sig av också man hör ordet allt mer sällan, men rent medicinskt är det fel beteckning.
Vad som händer i kroppen när man har sockersjuka har att göra med insulinet. Insulinet är det som gör att kroppen tillgodogör sig kolhydrater med god distribution och lider man av art 1 sockersjuka så producerar kroppen inte egentligen med eget insulin. Man känner sej då less, törstig samt börjar dofta aceton. Man håller också snabbt dra ner i vikt. Typ 1 sockersjuka är ett dödlig läge om det inte behandlas. Det är oxå kroniskt så har man en gång blivit typ 1 sockersjuka så är man det för resten av livet och får ta insulinsprutor 4 gånger om dagen.
Art 2 sockersjuka är en mildare form samt drabbar mestadels äldre, överviktiga personer, och är man rökare föreligger en större chansning att drabbas. Då är det allmänt inte insulinbrist som är problemet, men andra former av insulinkänslighet. Detta brukar man kunna få rätt på med assistans av en kontrollerad diet, viktnedgång och eventuellt medicin.
Är man insulinkänslig så bör man vara aktsam med socker då en insulinkänslig anatomi inte hanterar det som en vanlig kropp gör. Det betyder såklart inte att man vill avbryta inta godis samt idag finns det alternativ allmän. Stevia sötmedel påverkar inte blodsockret över huvud taget, det är ett naturligt sötningsmedel som växer i Sydamerika samt i Japan består det 40 % av försäljningen av sötningsmedel. Stevia är mycket sött – ungefär 300 gånger sötare än socker, så blott jätte en aning behövs.
Andra anledningar till att man vill dra ner på sockerintaget kan hava med hälsan att göra, man kanske vill gå dra ned i kilon, alternativt ta bättre hand som sina garnityr. Samtliga vet ju vilken bristfällig effekt kolhydrater har på våra tänder. För vår form gör socker heller inga direkta under samt det blir allt vanligare att man utesluter inte blott strösocker ur sin diet, utan alla kolhydrater. Kroppen håller då in i ett tillstånd som heter ketos och börjar bilda ketoner som tar över insulinets arbete. Istället för kolhydrater som blir till blodsocker så blir det lagrade fettet kroppens primära bränsle. Viktnedgången blir på så sätt väldigt verkningsfull, men det gäller att man får i sej nog med fett samt äggviteämne för att orka med en kolhydratfri kost.
—
LCHF sötmedel är räddaren i nöden när sötsuget slår till
LCHF sötmedel är sötningsmedel utan kolhydrater – eller med enormt en aning kolhydrater. LCHF är en förkortning för Low Carb High Fat, eller kolhydratreducerad diet på svenska. Det är en populär förfarande för att gå dra ned i vikt samt har för flera blivit en livsstilsdiet alldenstund de menar att de positiva hälsoeffekterna är så många.
När man går på en LCHF diet så skall man avstyra kolhydrater, helst totalt vilket är svårt, men man får bestämt maximum inmundiga 40 gram kolhydrater per dag. Å andra sidan får man i bestämmelse äta ledigt av proteiner och fett för att stilla hunger samt tillfredsställa kroppens energibehov.
Kolhydrater finns i mycket, bröd, pasta, ris, frukt, många vegetabilier och rotfrukter, godis m. m. Allt som kan omvandlas till strösocker i kroppen är förbjudet. Det man får inta är rent fett som i smör, grädde och griskött, samt protein som man framförallt finner i kött och ägg. Det kan kännas motsägande att inta bacon till frukost när man vill gå dra ned i vikt, men följer man LCHF så är det fritt fram för det.